Glucose-fructose stroop
25-10-2012 19:16
Glucose-fructose stroop?
Glucose-fructose stroop ook bekend als fructose-glucose siroop, glucose stroop, fructosesiroop, maissiroop, isoglucose of high-fructose corn syrup (HFCS), is niet iets nieuws. In de tachtiger jaren begon het. De Verenigde Staten en Canada verwerkte de maissiroop (glucose-fructose) in producten. De rede? Het was goedkoper dan rietsuiker. Daarnaast kent de stof meer voordelen. De stof behoud de zoete smaak langer, de houdbaarheid van de producten waarin de zoetstof verwerkt is, blijft langer houdbaar en de stof is gemakkelijk te mengen met andere vloeistoffen.
Echter er zijn ook nadelen. Volgens verschillende wetenschappers is het product veilig. Uit onderzoek blijkt dat glucose-fructose een grote bijdrage levert aan gewichtstoename. Zo zijn verschillende wetenschappers er van overtuigd dat het product een dikmaker is. Daarnaast kan de stof volgens onderzoekers hoge concentraties kwik bevatten, dit kan een groot gevaar zijn voor onze gezondheid.
De stof wordt gebruikt in duizenden voedingsproducten, die u dagelijks nuttigd, zoals vruchtsappen, frisdranken, ijs, snoep, gebak, koekjes, ketchup, crackers, dressings, brood enz. De stof bestaande uit een mengsel van glucose en fructose.
Ik kan jullie het volgende mededelen, doe zelfonderzoek. Vind het zelf uit, maak aan de hand daarvan jouw conclusie.